söndag, april 26, 2009

Tjockisdebatt

Såg Janne Josefssons program Debatt, det handlade om fetma och hur man ska göra med det ökande problemet med tjocka barn. Det var i vanlig ordning ett gäng olika människor som satt och tyckte till, både tjockisar och smala.
Framför allt var det två personer som tyckte till - journalisten och Singel i Sumpan-författaren Annika Sundbaum-Melin och Anna Skippers man som ska bli äldst i världen, fantastiska Olof Skipper. Olof påstår att tjocka är dåliga människor och Annika levererar haranger om att det minsann är svårt att inte mata sina barn med läsk och chips.
Mot slutet av programmet börjar Annika bli lite less på alla insinuationer om att tjockisar som hon är sämre människor. Hon gör sen på fullaste allvar en mycket rolig jämförelse för att summera kvällens diskussion:
- Det är väl inte så farligt att vara lite småtjock och äta fel mat, det är ju mycket värre att våldta nån eller att döda en person.
Det blir en kort konstig paus och sen säger Olof utan ett uns sarkasm eller ironi:
- Um, det har du helt rätt i.
Fy in i helvete vad två briljanta hjärnor kan få till det i ett direktsänt diskussionsforum! Plötsligt inser de efter allt tjafs om övervikt att de har något gemensamt - det är värre att våldta än att trycka i sig grillchips.
Kan ingen göra en Debatt-spin off med bara Annika Sundbaum-Melin och Olof Skipper, de två skulle kunna lösa många svåra världsproblem.

Inga kommentarer: